Hoppa till huvudinnehållet
/frontend/shared/header/languagechooser

Fokus på barn och unga i förlängt samarbete

PressmeddelandeOKT 07, 2021 09:30 CET
Lindab förlänger samarbetet med Grönvit hållbarhet

Lindab har under många år varit partner till Rögle BK och har bland annat tidigare ägt namnrättigheterna till Rögles arena som då gick under namnet Lindab Arena. Under senare år har Lindab istället valt att fokusera på Rögles satsning Grönvit hållbarhet.

Det var säsongen 2019-20 som Lindab först fick upp ögonen för Grönvit hållbarhet och företaget var det första som valde att gå in som utvecklingspartner och göra samarbetet till en del av sitt hållbarhetsarbete. Lindab har tillsammans med Grönvit Hållbarhet de senaste åren jobbat aktivt med olika insatser för att göra skillnad i Bjäreregionen, i nordvästra Skåne.

– Grönvit hållbarhet tar ett grepp om helheten och fokuserar både på såväl miljön som det sociala ansvarstagandet. Det stämmer väl överens med hur vi på Lindab vill arbeta med hållbarhet. Grönvit hållbarhet har precis som vi på Lindab satt fokus på FN:s globala mål och det är genom den här typen av samarbeten vi kan nå målen. På Lindab arbetar vi aktivt för ett bättre klimat, och det handlar inte bara om ventilationen i en byggnad, men även ett bättre klimat för våra barn, för vårt samhälle och för vår planet över tid, säger Olof Christensson, Director of Division Ventilations Systems, Lindab.

Genom riktade insatser tillsammans med andra utvecklingspartners i Grönvit hållbarhet skapar Lindab möjligheter i samhället som syftar till att göra skillnad. Lindab har bland annat varit delaktiga i utformningen av det nystartade projektet "Trygg Förening", en unik satsning på ledarskapsutveckling som specifikt riktar sig till idrottsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet i regionen.

– Vi har inlett en resa som vi tror kommer att skapa förändring över tid. Ett samhälle där barn och ungdomar utvecklas och mår bra. För oss på Lindab innebär det att vi skapar en bättre miljö för såväl samhället, men även för oss som verkar i det. Vi är en stor aktör i regionen och för oss är det viktigt att vi tillsammans arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för att den ska må bra och frodas, fortsätter Olof.

I samarbetet mellan Lindab och Grönvit hållbarhet lägger man stort fokus på lokala nedslag med ambitionen att göra skillnad och skapa ett hållbart samhälle för barn och ungdomar att utvecklas i.

– Det känns riktigt bra att ha enats om en förlängning av vårt pågående samarbete. Vår relation sträcker sig långt tillbaka och det är glädjande att Lindabs vision med partnerskapet harmoniserar med vår. Vi vill vara en ledande samhällsaktör och jobbar tillsammans med våra partners för att nå dit. Samarbetet medför att vi kan fortsätta utveckla verksamheten inom framför allt social hållbarhet.” avslutar Jacqueline Magnusson, Verksamhetsansvarig Grönvit hållbarhet.