Hoppa till huvudinnehållet
/frontend/shared/header/languagechooser

Nu finns Lindabs takavvattning även i Aluminium

PressmeddelandeMAJ 18, 2021 08:07 CET
Lindabs takavvattning i aluminium lanseras initialt i fyra kulörer: Svart (på bild), Antikvit, Matt silver och Grafitgrå DuraFrost.

Lindabs takavvattning finns sedan tidigare i stål men nu lanserar företaget en nyhet. Takavvattningsprodukterna kommer framöver även tillverkas i aluminium. Det lätta materialet med lång garanti lanseras initialt i fyra olika kulörer.

Lindab är sedan många år en marknadsledare och en av Skandinaviens största tillverkare av takavvattningssystem. Lång erfarenhet och ett nära samarbete med branschen har genom åren skapat smarta lösningar. Företagets system för takavvattning är ett av de mest omfattande och beprövade systemen på marknaden.

Lindabs produkter för takavvattning har tidigare enbart erbjudits i lackerad stålplåt, men nu lanseras sortimentet även i aluminium.
– Aluminium har ett högt korrosionsskydd och rostar aldrig. Materialet är optimalt för tuffare klimat som till exempel kustnära miljöer, säger Martin Krolikowski, produktchef plåtslageri på Lindab Sverige.

Förutom det höga korrosionsskyddet är även den långa garantin och den låga vikten tydliga fördelar med aluminium.
– Aluminium är ett jättebra komplement till stålplåt och vi vet att många av våra kunder är glada över att vi nu har det på lager. I södra Sverige är det vanligt förekommande att just aluminium är föreskrivet och det underlättar för våra kunder. Den långa garantin på 30 år ger också våra kunder och deras kunder en trygghet, vilket såklart känns jättebra fortsätter Martin.

Aluminium är ett hållbart material som inte avger skadliga tungmetaller och är 100% återvinningsbart. Lindabs takavvattningsprodukter tillverkas i Sverige och aluminiumet är alltid framställt i Norden.

Takavvattning i aluminium lanseras till en början i fyra olika kulörutföranden: Svart, Antikvit, Matt silver och Grafitgrå DuraFrost.