Hoppa till huvudinnehållet

Ny VD för Lindab Sverige AB

PressmeddelandeMAJ 03, 2021 09:53 CET
John Gauffin, Lindab Sveriges nya VD

John Gauffin är Lindab Sveriges nya VD. John har lång erfarenhet av försäljning och organisationsutveckling och kommer senast från en roll som Strategic Business Director på Hilti Sverige. Den 3 maj gör han sin första dag på Lindab.

John Gauffin tar över som ny VD på Lindab Sverige efter att den tidigare VD:n Joakim Lönnberg tagit sig an rollen som regionchef för norra Europa på Lindab.
– Det känns spännande och fantastiskt roligt. Jag har blivit väldigt varmt mottagen av mina nya kollegor och har en stor ödmjukhet inför uppgiften. Att ansvara för en stor del av den kundnära verksamheten, på hemmamarknaden, i ett bolag som Lindab är givetvis inget annat än en stor ära, säger John Gauffin.

Lindab Sveriges nya VD har en lång erfarenhet av försäljning samt organisationsutveckling och har jobbat med olika roller på Hilti Sverige de senaste 15 åren. Från 2010 till 2018 var det som försäljningsdirektör i olika former. Senaste uppdraget var som Strategic Business Director vilket innefattade ansvar för utveckling av storkundsaffären, ingenjörsorganisationen, butiker och innesälj/kundservice.

John kommer till ett stabilt och välskött företag med goda förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling framöver.
– Lindab är ett väldigt fint företag med lång historia, starkt varumärke och en väl fungerande verksamhet. Det ska bli inspirerande att utveckla och förvalta de möjligheter som finns. Värdeerbjudandet inom både ventilationslösningar och profil/plåt är oerhört starkt i en tid där hållbarhetsperspektivet måste värderas i varje beslut. Vi står väl rustade inför en spännande framtid, avslutar John.