Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Choose languge
Logga in

Takprofiler

Vi erbjuder ett brett utbud av olika takprofiler i plåt. Allt från det klassiska bandtäckta taket till plåtaket som ser ut som betongpannor. Välj det plåttak som passar din stil bäst, alla håller högsta kvalitet och kommer att hålla ditt tak tätt i många år framöver. Vi har plåttak som passar alla hus och som håller hög taksäkerhet.

Båstad | SRP25N

Storsäljaren! Drömmer du om ett tak som passar sekelskiftesvillan, torpet i skogen eller nyfunkishuset du tänker bygga? Eller behöver du ett hållbart tak till hyresfastigheten du ska renovera? Inspirationen till Lindab Båstad är hämtad från det traditionella bandtäckta taket. Profilerna klickas enkelt ihop utan att du behöver använda specialverktyg. Du får snabbt ett elegant och tidlöst tak.

Torekov | LPA

Kännetecknet för Torekov är det vackra, karaktäristiska tegelutseendet, som gör att taket är det utmärkta alternativet för t.ex. takrenovering. Taket har ett böljande utseende som lyfter fram ditt tak och skapar ett levande utseende. Torekovs utseende är likt den svenska traditionella enkupiga pannan.

Norrviken | LPE

Det diskreta och stilrena Norrviken-taket är perfekt lämpat för renoveringar av hus och sommarstugor. Norrviken är väldigt likt Torekov men har en lägre profil och en täckbredd på 1080 mm, jämfört med Torekovs 1000 mm. Kännetecknet för Norrviken är det vackra och karaktäristiska tegelutseendet.

Ranarp | LPPN20D

Pannplåten är en klassiker bland svenska tak. Ranarp är ofta ett populärt alternativ bland restaureringar och byggnadsvård och passar bra ihop med funkisstilen. Eftersom taket har låg egenvikt behöver ingen förstärkning göras av takkonstruktionen. Resultatet blir ett snyggt klassiskt plåttak. På bilden ser du taket med varianten "designrilla" och heter då LPPN20D.

Förslöv | LLP20

Ett av Sveriges i särklass mest lagda tak. Uppskattas av såväl lantbrukare som sommarstugeägare för sin enkelhet och funktion. Förslöv är en liksidig profil som passar såväl tak som vägg. Kännetecknet för taket är den tydliga profilen som är stilren och tilltalande i sin enkelhet.

Grevie | LTP20

Det funktionella taket som passar för både tak och väggar. Grevie är ett bra alternativ för dig som söker en takprofil med samma funktion som Förslöv men som vill ha en bredare takprofil.

Glimminge | SIN26

Glimminge är en designprofil som ger huset ett klassiskt och stilrent utseende. Det vågiga utseendet gör att profilen passar många olika stilar, samtidigt som taket har en hög kvalité och tål alla typer av hårda klimat. Glimminge passar såväl fasader som tak, och kan ibland användas på enbart en del av fasaden för att skapa mer liv i släta fasader.

Takkatalogen

Bläddra i vår takkatalog för att få ännu mer information om våra olika takprofiler och alla tillbehör som kan tänkas behövs till ditt tak. Finns även som tryckt katalog hos våra återförsäljare.

Fördelarna med ett plåttak

Det finns många fördelar med att lägga ett plåttak på ditt hus i stället för till exempel tegelpannor. Har du ett hus av äldre konstruktion kan tunga betong- eller tegelpannor passa mindre bra på grund av vikten. Även nyproducerade hus kan behöva ett lättare plåttak. Ett plåttak är betydligt lättare att hantera och lägga än till exempel tegelpannor: vissa takplåtar väger enbart en tiondel av vad takpannor gör. Du kan också välja storlek på dina takplåtar vilket ger en snygg estetisk effekt på husets helhet. Du kan i princip lägga ett plåttak med plåt som går från takfoten till taknocken. Vilket är en betydligt lättare och snabbare process än att lägga, i runda slängar, 40-50 stycken takpannor av tegel.

Underhåll tak i plåt

Ett plåttak kan vid första tanken vara underhållsfritt. Ett plåttak är i mångt och mycket smidigt att hantera när det lagts. Men du ska alltid se till att underhålla ditt plåttak för att det ska ha en lång hållbarhet. Att underhålla ditt plåttak gör du genom att årligen se över om det fått skador eller blivit missfärgade: det kan nämligen tyda på att det har blivit utsatt och skadan kan orsaka större problem i framtiden. När du underhåller ditt plåttak rensar du bort skräp i hängrännor, stuprör och rännilar så att snö eller regnvatten kan rinna av obehindrat. Står vattnet still under lång tid på ditt tak så kan taket efter ett tag få skador där vattnet eller fukten tränger ned. Vilket kan leda till stora kostnader. Oavsett om ditt tak är i stål eller aluminium kan ditt tak fått en beläggning. Då kan det vara bra att rengöra ditt plåttak vid behov. Vissa säsonger kan plåttaket utsättas för slitage som orsakar repor. Då finns det olika renoveringssystem för plåttak, men även färg som du kan fylla igen mindre repor med.

 

Glad Lindabmedarbetare med svart pikétröja

Produktfrågor eller på jakt efter återförsäljare?

Du kan alltid kontakt oss direkt om du har frågor gällande våra produkter. Är du privatperson och vill köpa någon av våra produkter gör du det enklast via någon av våra återförsäljare runt om i Sverige.