Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
/frontend/shared/header/languagechooser
/frontend/shared/header/languagechooser
Logga in

Takprofiler

Vi erbjuder ett brett utbud av olika takprofiler i plåt. Allt från det klassiska bandtäckta taket till plåtaket som ser ut som betongpannor. Välj det plåttak som passar din stil bäst, alla håller högsta kvalitet och kommer att hålla ditt tak tätt i många år framöver. Vi har plåttak som passar alla hus och som håller hög taksäkerhet.

Fördelarna med ett plåttak

Det finns många fördelar med att lägga ett plåttak på ditt hus i stället för till exempel tegelpannor. Har du ett hus av äldre konstruktion kan tunga betong- eller tegelpannor passa mindre bra på grund av vikten. Även nyproducerade hus kan behöva ett lättare plåttak. Ett plåttak är betydligt lättare att hantera och lägga än till exempel tegelpannor: vissa takplåtar väger enbart en tiondel av vad takpannor gör. Du kan också välja storlek på dina takplåtar vilket ger en snygg estetisk effekt på husets helhet. Du kan i princip lägga ett plåttak med plåt som går från takfoten till taknocken. Vilket är en betydligt lättare och snabbare process än att lägga, i runda slängar, 40-50 stycken takpannor av tegel.

Underhåll tak i plåt

Ett plåttak kan vid första tanken vara underhållsfritt. Ett plåttak är i mångt och mycket smidigt att hantera när det lagts. Men du ska alltid se till att underhålla ditt plåttak för att det ska ha en lång hållbarhet. Att underhålla ditt plåttak gör du genom att årligen se över om det fått skador eller blivit missfärgade: det kan nämligen tyda på att det har blivit utsatt och skadan kan orsaka större problem i framtiden. När du underhåller ditt plåttak rensar du bort skräp i hängrännor, stuprör och rännilar så att snö eller regnvatten kan rinna av obehindrat. Står vattnet still under lång tid på ditt tak så kan taket efter ett tag få skador där vattnet eller fukten tränger ned. Vilket kan leda till stora kostnader. Oavsett om ditt tak är i stål eller aluminium kan ditt tak fått en beläggning. Då kan det vara bra att rengöra ditt plåttak vid behov. Vissa säsonger kan plåttaket utsättas för slitage som orsakar repor. Då finns det olika renoveringssystem för plåttak, men även färg som du kan fylla igen mindre repor med.