Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
/frontend/shared/header/languagechooser
/frontend/shared/header/languagechooser
Logga in

Spårvagnsdepå på Lidingö

När Storstockholms Lokaltrafik SL genomförde en omfattande modernisering av Lindingöbanan. Som innebar bland annat dubbelspårssträckor och återupptagen direkttrafik från Lidingö in till Stockholms City. Som ett led i dessa arbeten uppfördes en helt ny spårvagnsdepå vid AGA på Lidingö med underhålls- och verkstadslokaler för Lidingöbanans spårvagnsset. Spårvagnsdepån omfattar sex avlånga, parallella byggnadsskepp med tvätthall, spolhall, verkstäder, kontor och personalutrymmen.

I kombination med de rent konstruktionstekniska kraven, visade sig Lindabs högprofil LHP200 med perforering vara en mycket bra lösning för de tak där högeffektiv ljudabsorption krävdes

- Kåre Nilsson, Normek

För stomentreprenaden stod Normek, ett företag specialiserat på bland annat stålkonstruktioner och fasadlösningar, men också infrastrukturprojekt som t.ex. stålbroar. Här på spårvagnsdepån ansvarade Normek för stålstomme, fackverk och högprofiltak, prefab-betongväggar och betonghåldäck, samt invändigt stål med gångplan i tak, traverser, fackverk m.m. Som leverantör av den högprofilbaserade taklösningen valde Normek Lindab.

 

Normek har sedan länge haft Lindab som huvudleverantör av t.ex. högprofil, sandwichpanel och andra byggprodukter i stål och alltid varit nöjda med samarbetet.

”I detta fall var ljudkraven för flera av byggnaderna sådana att någon typ av ljudabsorberande behövdes. I kombination med de rent konstruktionstekniska kraven, visade sig Lindabs högprofil LHP200 med perforering vara en mycket bra lösning för de tak där högeffektiv ljudabsorption krävdes.”

- Avslutar Kåre Nilsson, Normek

Använda produkter