Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
Chose languge
Chose languge
Logga in

Lindab uppdaterar sitt designtak med integrerade solceller

PressmeddelandeMAJ 03, 2023 10:55 CET
Lindabs nya version av Lindab SolarRoof

Lindab, ledande leverantör av ventilations- och byggprodukter meddelar att man nu kommer att erbjuda sina mest populära takprofiler utrustade med en ny, kraftigt förbättrad solpanel. Satsningen på tak med integrerade solceller ligger i linje med Lindabs ambition att leda utvecklingen av energieffektiva och hållbara lösningar för ventilations- och byggbranschen.

Lindab SolarRoof riktar sig till de som vill optimera sin investering i ett nytt tak genom att producera egen el, men inte vill kompromissa med takets design.

– Effekten som kan uppnås med nya Lindab SolarRoof gör att integrerade solceller nu på allvar blir ett alternativ för alla som står i begrepp att byta tak. Vi har helt enkelt hittat den perfekta kombinationen av design, effekt och tålighet. säger Joakim Jönsson, produktchef Lindab SolarRoof.

Solpanelen är mindre än tre millimeter tjock, lätt böjbar och anpassningsbar efter underlaget. Panelerna kommer i två olika svarta utföranden, matt och blank, och är förmonterade på plåten. Själva plåten går att få i sju olika kulörer. Effekten i solcellen ligger på 200W per m2 och installerad på Lindabs takprofiler blir effekten 149-173W per kvadratmeter, beroende på val av profil. Produktgarantin på solpanelen i Lindab SolarRoof är 10 år och effektgarantin efter 25 år är 85 procent - vilket är högre än branschstandard.

Lindab SolarRoof kan beställas genom plåtslagare som bandtäckt profil eller som profilerat tak med klick-funktion. Den monteringsvänliga klickvarianten kan också beställas direkt hos de bygghandlare som erbjuder Lindabs sortiment.

– Med Nya Lindab SolarRoof ger vi plåtslagare en möjlighet att erbjuda en kompletterande produkt samtidigt som det klassiska hantverket bevaras. Det är ju trots allt ett klassiskt plåttak, men med sladd. Det enda som krävs är att en behörig elektriker installerar en växelriktare och kopplar in det, säger Joakim Jönsson.

– Vi har en tydlig ambition att utveckla produkter som bidrar till ett bättre klimat och en hållbar byggbransch. Nya Lindab SolarRoof är ännu ett exempel på att Lindab är drivande i att förenkla byggandet av hållbara hus, avslutar Joakim Jönsson.

Läs mer om Lindab SolarRoof på lindab.se/solarroof

Vid frågor om produkten kontakta Joakim Jönsson, Produktchef SolarRoof, joakim.jonsson@lindab.com, +46 706 908235