Hoppa till huvudinnehållet
Lindab Logo
/frontend/shared/header/languagechooser
/frontend/shared/header/languagechooser
Logga in
placeholder loading video

Snyggt och gediget
Designtak med integrerade solpaneler

Nya Lindab SolarRoof är det klassiska kvalitetstaket från Lindab som utrustats med en diskret solpanel med imponerande effekt. Det är alltså ett plåttak och en ny typ av integrerad solpanel i en och samma produkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Solceller – en hållbar investering

Solceller innebär stora möjligheter för både ditt hushåll och klimatet i stort. Att ta vara på solens strålar och omvandla dem till energi är en väldigt klimatsmart och ren lösning. Solceller är framtiden och syns på tak, åkrar och mobila enheter nästan vart vi än vänder oss idag.

Att investera i solceller lönar sig både i din plånbok och för vår planet. Efter en engångsavgift för installation och införskaffande av paneler kan du sedan vänta dig att tjäna tillbaka dessa pengar med tiden. Återbetalningstid och lönsamhet på dina solceller påverkas såklart av framtida elpris, skatter och stöd. Men klart är att du säkrar en del av din elanvändning och dessutom högst sannolikt ökar värdet på din fastighet. I sinom tid är din investering återbetald. Solcellspaneler blir allt vanligare och är för många ett givet inslag på huset. Genom att haka på trenden kan du också ligga rätt i tiden.

Du kan också få skatteavdrag för solceller, vilket kan underlätta inköpet ytterligare.

 

 

Så fungerar solpaneler

1.png


Solpaneler består av solceller som fångar solljus och omvandlar detta till likström.

 

2.pngEn optimerare säkerställer att solpanelerna producerar på en optimal nivå hela tiden genom något som kallas MPPT (Maximum Power Point Tracking), varje optimerare kopplas till två solpaneler.

 

3.png

En växelriktare omvandlar likströmmen från solpanelerna till växelström som kan till exempel användas för att driva olika apparater eller ladda din elbil.

 

4.png

Elmätaren används för att mäta vilken el som du producerar och säljer till elnätet och för att mäta vilken el som köps och förbrukar av hushållet.

 

5.png

All elproduktion som inte förbrukas av hushållet skickas ut på elnätet och kan då användas av någon annan i närheten istället för att elbolaget måste skicka el över långa sträckor.